Proiecte pentru copii

Una dintre misiunile organizației noastre este oferirea accesului la o educație mai bună pentru copiii din mediile defavorizate. Facem acest lucru prin facilitarea accesului la diferite evenimente care au impact educațional și prin creearea de activități specifice pentru nevoile lor.

Mai jos găsiți câteva informații generale, iar pe blog este detaliată fiecare activitate.

Activitati cu copii

Dare to Dream - Activitati copii

Pentru a veni în sprijinul copiilor din medii defavorizate, visul nostru este să înființăm un club afterschool complet gratuit.

Dar până la realizarea acestui proiect, dorim să fim alături de acești copii prin realizarea diferitor activități de petrecere a timpului liber, în special la final de săptămână.

Dorim să le oferim acces la diferite eveniment destinate copiilor care au loc în Cluj-Napoca și la care de multe ori nu-și pot permite accesul sau pur și simplu să petrecem mai mult timp alături de ei realizând activități distractive, dar care să le stimuleze imaginația și creativitatea.

Aceste activități sunt posibile doar cu ajutorul sponsorilor și donatorilor care ne sprijină. Dacă doriți să ne fiți alături, vă rugăm să ne contactați. Vom fi mai mult decît bucuroși să luăm legătura cu dvs.

Mai multe detalii despre activitățile pe care deja le-am realizat cu copiii găsiți în articolele de pe blog.

Eveniment Caritabil “Blind Date with a Book”

Dare to Dream - Afis Blind Date with a Book 2014

Pentru a strânge rechizitele și fondurile necesare pentru proiectul „Gata de Școală” am organizat în data de 6 septembrie 2014, un eveniment inedit.

Am rugat librăriile online și editurile în special, să ne ofere cărți sub formă de donații. Apoi, am împachetat cărțile astfel încât să nu se observe titlul sau autorul și am lipit doar o mică descriere a acestora. Fiecare carte, avea notată pe spate suma minimă contra căreia putea fi achiziționată.

Ceainăria La Perne, ne-a oferit spațiul necesar desfășurării acestui eveniment, iar prietenii de la The Glass Fish (Io, Vlad si Iuli) ne-au încântat spre seară cu un concert minunat. Pe tot parcursul evenimentului care s-a desfășurat pe terasa cafenelei, am avut disponibile boardgames (mulțumim cutia.ro) și am organizat un concurs gen Trivia cu întrebări din literatură.

Ne-a bucurat entuziasmul cu care a fost primit acest eveniment, deschiderea oamenilor față de astfel de acțiuni și sperăm că aceasta a fost doar o primă încercare.

Mai multe detalii despre eveniment găsiti pe blogul nostru.

Gata de Scoala!

Dare to Dream - Afis Gata de Scoala 2014

Primul proiect al Asociației Dare to Dream și-a propus să strângă minim 50 de ghiozdane complet echipate pentru copiii din zone defavorizate ale județului Cluj.

O parte din beneficiarii acestui proiect au fost identificați cu ajutorul Asociației AMD Cluj. La sediul acestora am desfășurat activități cu o parte dintre copii pentru a le preda limba engleză într-un mod interactiv, non-formal. Succesul acestui proiect s-a văzut din numărul ghiozdanelor complet echipate strânse la final.

110 copii din Cluj-Napoca, Florești, Mănăstireni și Vultureni s-au bucurat de un început de școală cu rechizite noi. Alături de noi au fost companiile Intend și EBS, dar și o mulțime de prieteni sau persoane darnice care au vrut să le facă o bucurie acestor copii.

Mai multe detalii despre acest proiect puteți citi în articolele de pe blog.