Vrem ca voluntarii noștri să aibă parte de experiențe de învățare complexe. De aceea, o dorință de-a noastră foarte veche este să putem oferi weekend-uri de voluntariat din care toată lumea să aibă doar de caștigat. Ne vom orienta în special înspre ajutorarea cazurilor sociale mai dificile, fără a ne limita doar la acest lucru.
Un weekend de voluntariat propus de noi sună cam așa:
Sâmbătă dimineața ne deplasăm spre organizația / zona în care vom ajuta. Până spre seară aranjam, repram, zugrăvim, construim, plantăm, curățăm, în funcție de nevoile celor care ne-au chemat.
Seara facem o cină comună, discutăm, cântăm, ne uităm la un documentar, jucăm boardgames, împărtășim experiente și lecții de viață și legăm prietenii.
Duminica dimineața / la prânz explorăm zona sau facem diferite activități cu grupul (improvizație, vizităm obiective, educație non-formală). Duminică după prânz / spre seară ne întoarcem spre casă.
Învităm organizațiile, grupurile, oamenii care cunosc un caz social care are nevoie de ajutor să ne scrie pentru a stabili o colaborare. Vrem să ne strângem în grupuri de 5-20 de voluntari (în funcție de nevoie), să ajutăm și să învățăm lucruri noi.
Poate organizația voastră vrea să-și renoveze sediul, poate un centru social vrea ajutor la grădinărit, poate o bătrânică are nevoie de ajutor pe lângă casă, poate vreți să vă faceți o casă din materiale ecologice. Noi suntem dorinici să ne implicăm și să construim o comunitate frumoasă.
Pentru weekendurile de voluntariat, participanții își acoperă singuri costurile de transport și o parte din mese, urmând ca noi să încercăm să găsim cazare gratuită sau la un preț accesibil. Astfel, vom putea ajuta, învăța, vizita locuri noi și poate chiar sprijini într-o oarecare măsură și economia locală.
Putem să ne implicăm și pe partea de strângere de materiale necesare/mici donații acolo unde este cazul. Pentru că activăm în Cluj momentan, proiectele pe care le vom sprijini trebuie să se afle la o distanță de maxim 200 de km.