Proiecte pentru tineri

Ne dorim mult să implicăm activ tinerii în comunitate astfel încât avem proiecte gândite special pentru ei prin intermediul cărora pot face volutariat sau pot participa la sesiuni de training și ateliere non-formale de dezvoltare pentru a-și îmbunătăți anumite abilități.

Mai jos găsiți câteva informații generale, iar pe blog este detaliată fiecare activitate.

Cluburi de conversatie

Dare to Dream - Afis Cluburi de Conversatie 2015

Ideea acestor cluburi de conversație a apărut în urma cursurilor de norvegiană pe care le-am oferit și în urma unor conversații cu voluntara noastră Iulia Dromereschi.

Ne-am dorit un spațiu în care oamenii să se întâlnească și să-și dezvolte abilitățile de comunicare într-o limbă străină. Cluburile se organizează bilunar, în cafelene sau librării din Cluj-Napoca și sunt coordonate de voluntari care vorbesc limba respectivă la un nivel avansat.

Deja s-au format grupe pentru limbile engleză, franceză, rusă, germană, norvegiană și spaniolă și în funcție de cereri vom organiza pe viitor și cluburi pentru alte limbi.

Nu există taxă de participare fiind vorba de un proiect bazat 100% pe voluntariat.

Mai multe detalii despre ascest proiect găsiți în secțiunea de blog.

Cursuri gratuite de limba norvegiana pentru incepatori

Dare to Dream - Afis Curs Norvegiana 2014

Am decis să organizăm aceste cursuri (un modul de 10 cursuri gratuite), după ce Teodora Rațiu ne-a dezvăluit că ar dori foarte mult să ofere ceva comunității și ar vrea sa predea gratuit norvegiana.

Ni s-a părut o idee foarte bună deoarece vrem să încurajăm cât mai multi tineri să facă acest gen de acțiuni: să ofere ceva celor din jur, fără nicio obligație din partea acestora.

Cursurile sunt momentan în plină desfășurare și spațiul pentru ele ne-a fost oferit cu generozitate de către Diverta Hubertus-Cluj, cărora le mulțumim pentru o colaborare frumoasă.

Tinerii prezenți la cursuri sunt implicați și ei în activități de voluntariat și sperăm că această experiență să-i determine să ofere ceva din cunoștințele sau experiența lor mai departe.